Peiling VS: Schwarzenegger leidt

Acteur Arnold Schwarzenegger is hard op weg om de volgende gouverneur van CaliforniŽ te worden. Dit kan geconcludeerd worden uit een opiniepeiling die afgelopen zondag werd gepubliceerd.

Schwarzenegger heeft in de peilingen een ruime voorsprong op zijn republikeinse tegenstanders en de huidige democratische gouverneur Gray Davis. Davis lijkt bij de komende verkiezingenen volgende week een flinke nederlaag te verduren krijgen.

Uit een peiling van CNN/ USA Today/ Gallup blijkt dat een grote meerderheid, 64 procent, van de CaliforniŽrs voor het vertrek van Davis zal stemmen. Schwarzenegger zou dan op veertig procent van de stemmen kunnen rekenen, Dit is aanzienlijk meer dan zijn naaste rivaal, plaatsvervangend gouverneur Cruz Bustamante, die 25 procent van de stemmen krijgt. Op de derde plaats ligt de republikeinse senator Tom McClintock.

Davis startte zondag, met nog een week van campagne voor de boeg, de aanval op Schwarzenegger, die volgens Davis puur op zijn populariteit als acteur drijft en weigert op inhoudelijke zaken in te gaan. Ook verweet Davis Schwarzenegger dat hij een uitnodiging om deel te nemen aan een televisiedebat heeft afgewezen.