Honkbal: Neptunus wint Holland Series

DOOR Neptunus uit Rotterdam is gisteren landskampioen honkbal geworden nadat het na vijf wedstrijden te sterk was voor Mr. Cocker HCAW (3-2). De allesbeslissende wedstrijd in Rotterdam werd met 10-1 gewonnen.

Neptunus was in de competitie de sterkste ploeg geweest. In de onderlinge duels tegen HCAW had de ploeg echter meer verloren dan gewonnen. Een 'best of five' serie bracht de beslissing. Beide teams waren de laatste zes jaar vaak in de finale te vinden, zij troffen elkaar vijf keer.

Dit keer won Neptunus de eerste twee wedstrijden (2-1, 8-4), maar kwam HCAW sterk terug (3-8, 0-2). In de laatste wedstrijd mocht pitcher Eelco Jansen de Rotterdammers aan het landskampioenschap helpen. Hij deed dat zes innings lang met verve, daarna mocht Tom Becker bij de grote voorsprong van 10-1 de zege verdedigen. HCAW zette in totaal vijf werpers in, maar dat mocht niet baten. Jansen (Neptunus) werd tot meest waardevolle speler van de Series uitgeroepen. Sidney de Jong (HCAW) was de beste slagman.

Neptunus werd met de zege voor de vijfde keer op rij Nederlands kampioen, een evenaring van het vijftig jaar oude record van OVVO (Op Volharding Volgt Overwinning) uit Amsterdam.