Volleybal: Uitslag 'kleine' finale EK

Het Nederlands dames volleybalteam is er in de overvolle Atatürk sporthal van Ankara niet in geslaagd de bronzen medaille te veroveren. In de 'kleine' finale van het EK was de adem van de Duitse damesploeg net even langer (20-25, 15-25, 26-24, 25-23 en 16-18).

Na de hard aangekomen nederlaag tegen Turkije gistermiddag (0-3), startte Nederland vanmiddag zwak. Duitsland nam vanaf het begin af aan het iniatief. Nadat de eerste twee sets waren verloren, leek het team rijp voor de nederlaag. Het Turkse publiek stond echter de gehele wedstrijd eensgezind achter Oranje. De wedstrijd gold voor hen als opwarmertje voor de finale tussen Turkije en Polen die vanavond wordt gespeeld.

Nederland kwam er dankzij de steun bovenop en won na enige aarzeling de derde set met 26-24. Duitsland schrok van de wederopstanding van de Nederlandse dames, ook de vierde set ging naar Nederland. In de allesbeslissende vijfde set kreeg Nederland liefst drie matchpoints. Duitsland overleefde ze echter allemaal, waarna het zelf meteen toesloeg (16-18).

Nederland heeft desondanks een prima toernooi achter de rug. Bondscoach Angelino Frigoni weet voorts dat met dit resultaat wel alvast een plaats voor het Olympisch kwalificatietoernooi in Azerbeidzjan en de EK van 2005 in Kroatië is geboekt.