Sterrenbeurs weg van prime-time

JohnDDD had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Sterrenbeurs-uitzendingen gaan op de schop. Het programma scoort voor geen meter op de dinsdagavond. Daardoor worden er nu drie korte blokken op maandag-, woensdag- en zaterdagavond uitgezonden.

Het programma wordt ook niet meer op prime-time uitgezonden, maar verhuist naar de late uurtjes. Robert ten Brink blijft volgens het ANP als presentator van enkele items naast Adam Curry aan Sterrenbeurs verbonden, behalve op zaterdag. Op die dag heeft Ten Brink het te druk met andere programma's.

Op zijn eigen weblog schrijft Adam Curry echter dat hij eerst wel eens een goed gesprek wil over het concept, voordat hij verder gaat met de Sterrenbeurs. Hij wijt de problemen aan het feit dat er geen brug is bedacht tussen het beursspel en het televisieprogramma. Endemol zou verder geen goede leiding geven en bij SBS is het probleem de organisatie en de gebrekkige bedrijfsprofessionaliteit.

Op de bijbehorende website van de Sterrenbeurs wordt volgens een woordvoerder echter wel druk gehandeld. Daar zouden zo'n 25.000 handelingen per uur plaatsvinden.