Deetman kwaad op Leefbaar Den Haag

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Leefbaar Den Haag heeft het geld dat de partij krijgt voor fractieondersteuning gebruikt voor aankopen waarvoor het geld niet is bestemd. Dat is de mening van burgemeester Deetman van die stad. Deetman wil uitleg over de aankoop van een digitale videocamera, een stereo-installatie, zendapparatuur en stripboeken, die de drie raadsleden de afgelopen anderhalf jaar hebben gedaan.

"Dit schaadt de politiek. Het is wel gemeenschapsgeld waar we het over hebben", aldus Deetman. Hij wil uitleg over de onjuiste besteding van het gemeenschapsgeld. Hij maakt zich kwaad omdat de drie met hun aankopen de lokale politiek zouden schaden. "Er zijn hier allemaal hardwerkende raadsleden die hun werk naar eer en geweten doen en sjouwen voor de gemeente. En dan komt er ineens een fractie die flauwekul uithaalt. Dit kan niet."

De voorzitter van Leefbaar Den Haag maakt zich vooralsnog geen zorgen: "Volgens mij kunnen ze hier niets tegen doen. Nou ja, tegen die zonnebrillen misschien. Ach, dan betalen we dat bedrag toch gewoon terug."