Kerkraadse discotheek Vizion failliet

Mr.CeeJay en AiRWoLf hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Discotheek Vizion in het Limburgse Kerkrade is failliet verklaard. De discotheek in het Parkstad Limburg Stadion (het stadion van Roda JC) had al langer financiële problemen en vroeg daarom begin deze maand al uitstel van betaling aan. De schuld, 1,1 miljoen euro, was echter zo hoog dat gisteren het faillissement werd uitgesproken.

Vizion had onder andere een huurachterstand bij Heineken en schulden bij IDQ, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de licht- en geluidsinstallatie. Verder beweert de Hoensbroekse interieurbouwer l'Arteaux nog geld van Vizion te krijgen, maar de onderneming ontkent dat. Pascal van de Broek, manager van Horeca Exploitatie Parkstad, de horeca-onderneming waar Vizion onder valt, wilde niet op het faillissement reageren. "We zijn geschokt en moeten het nieuws nog laten bezinken."

Komend weekend gaat de discotheek niet meer open. De drie mensen die er in vaste dienst waren, worden ontslagen. De andere medewerkers, mensen die in het weekend in de disco werkten, waren afkomstig van een uitzendbureau.

Overname door een nieuwe exploitant

De eigenaar en projectontwikkelaar van het pand, Hessel Meijer, heeft al laten weten dat hij van plan is om een nieuwe exploitant te zoeken. "In samenwerking met brouwerij Heineken. Zij huren het pand van mij en huren het vervolgens door. Drie kandidaten hebben zich al gemeld, maar de gesprekken met hen lopen nog. Vizion is failliet, maar ik blijf erbij dat het gebouw veel potentie heeft als uitgaanscentrum. De ligging en de bereikbaarheid zijn goed, het pand heeft veel mogelijkheden en je hebt ruim voldoende parkeergelegenheid."

Volgens Meijer liggen de financiële problemen van Vizion niet aan het feit dat er in de omgeving al veel andere discotheken liggen. "Ik blijf geloven in een uitgaanscentrum op deze plek. Alleen zal ik beter naar het concept van een nieuwe exploitant kijken." De projectontwikkelaar is van mening dat het concept van Vizion niet goed genoeg was. Zo zouden de consumpties te duur zijn, de dresscode niet goed en zou Horeca Exploitatie Parkstad BV niet genoeg geld hebben om aanloopproblemen op te vangen. Verder waren sommige delen van de discotheek bij opening nog niet af omdat de interieurbouwer te laat leverde. "Vizion is met een achterstand begonnen en dat is niet meer goed gemaakt," aldus Meijer.