Puber niet expres met schietpen beschoten

De 14-jarige jongen die zaterdagavond in Den Haag met een schietpen in zijn hoofd werd geschoten, is niet met opzet onder vuur genomen. Dat meldt het slachtoffer, Mohammed El Massoudi, vandaag zelf in de Telegraaf. De oudste zoon van een Marokkaans gezin van vijf kinderen werd zaterdagavond getroffen, toen een 19-jarige buurtgenoot een schietpen wilde uittesten.

De jongen zat met een paar anderen op een muurtje in de wijk Transvaal, toen hij ineens in zijn hoofd getroffen werd. De 19-jarige schutter wilde in de lucht schieten, maar raakte de muur. De kogel ketste af in het hoofd van Mohammed, vlak boven zijn rechteroor.

Volgens het ziekenhuis heeft Mohammed alle geluk van de wereld gehad. Als de kogel een centimeter meer naar links of naar rechts was ingeslagen, had hij het waarschijnlijk niet overleefd. Artsen zullen later nog wat kogelsplinters uit zijn hoofd moeten verwijderen. De knaap zit nu thuis, maar heeft wel hoofdpijn.

De 19-jarige schutter zit in voorarrest. Hij werd door zijn vader op het bureau afgeleverd. Een schietpen valt onder de vuurwapenwet, en is wanneer er gericht mee wordt gevuurd, dodelijk.