Drie man gezocht voor Posbank-moord

Gisteren werd in Opsporing Verzocht de moord behandeld op 44-jarige Alex Wiegmink uit Drempt, in de volksmond bekend als de Posbank-moord. Wiegmink werd daar op 20 januari van dit jaar om het leven gebracht. Voorbijgangers vonden zijn uitgebrande auto met daarin het verkoolde lichaam uren later in de bossen in het Brabantse Erp.

Duidelijk is dat het rechercheteam zoekt naar drie mannen, die op de dag van de moord heftig ruzie hebben gemaakt in het natuurgebied de Posbank in Rheden. Een half uur tot drie kwartier later is de huisschilder uit Drempt op die plek om het leven gebracht, denkt de politie. Een getuige meent dat hij de auto van Wiegmink in de buurt van Rosmalen heeft zien rijden. In de auto zaten twee mannen, die mogelijk eerder op de Posbank bij de ruzie betrokken waren.

Op dit moment werkt de politie nog steeds met 20 mensen aan de zaak. Het staat volgens de recherche vrijwel vast dat Wiegmink geen dubbelleven leidde en niet betrokken was bij criminele zaken. De hoofdofficier van justitie in Arnhem heeft 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip