Tiener krijgt twee eeneiige tweelingen

Een achttien jaar oude tiener is na 'een ongelukje' bevallen van een vierling, bestaande uit twee eeneiige tweelingen. Dit bijzondere nieuws is gemeld door de krant The Dallas Morning News.

Voor het krijgen van een dergelijke vierling bestaat een kans van ÚÚn op de dertig miljoen. De moeder van de vierling is Amanda Davis, een inwoonster van de Amerikaanse stad Texas. Ze bracht afgelopen vrijdag de kinderen dankzij een keizersnede ter wereld.

Ondanks het feit dat de babies tien weken te vroeg geboren waren, maken ze het goed. Ze wegen tussen de negen en twaalf ons. Ook de moeder maakt het goed.

De geboorte van de vierling was niet zo vanzelfsprekend. Zo werd Davis aangeraden om een partiŰle abortus te laten plegen, omdat ze nog zo jong en ongehuwd is. Davis: "ik heb er hard voor gevochten, ik wilde mijn kinderen krijgen, alle vier."

Amanda Davis en de 27 jaar oude vader hebben besloten om niet te gaan trouwen. De kinderen, luisterende naar de namen Abby, Lexie, Ryan en Zack, krijgen wel de achternaam van de vader. Hij zal bij de opvoeding betrokken blijven