10 jaar cel voor stuntelende bankrover

Christopher Guther, 36, uit Surrey, Engeland, probeerde op vier juli jongstleden een Londens filiaal van The Royal Bank of Scotland te beroven.

Gewapend met een neppistool en met een helmmuts op rende hij de bank binnen en eiste hij geld. De bankbedienden stopten echter een paar verfbommen bij in de tas met geld. De cartridges stonden zó afgesteld, dat ze zouden ontploffen bij het verlaten van de bank. Dat gebeurde, en de bankrover werd van top tot teen bedekt met rood poeder. Vervolgens rende hij, omgeven door een rode wolk, door de straat.

Een passerende taxi-chauffeur, Jason Bond, zag Guther rennen en belde de politie om een live-verslag uit te brengen. Na ongeveer honderd meter zag de overvaller een openbaar toilet. Vlug stopte hij een muntje in de automaat en verdween naar binnen. De taxi-chauffeur gaf dit door aan de politie, die Gunther zonder problemen kon omsingelen. Met een megafoon riepen ze hem toe dat hij zijn wapen neer moest gooien en met zijn handen omhoog naar buiten moest komen. Al het geld (zo'n 6000 Euro) is teruggevonden. Guther is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf.