Dierenliefhebbers kwaad op autofabrikant

Liefhebbers van dieren zijn in actie gekomen tegen autofabrikant Ford. De reden is een duif, die in een reclame van Ford door een kwaadaardige auto geweldadig aan zijn einde komt.

In het bewuste filmpje vliegt een duif naar de zwarte auto om daarop zijn darminhoud te werpen. De auto is daar niet van gediend, waarop de motorkap omhoog komt en de duif een enorme beuk geeft. Het dier komt op de weg terecht en legt daarbij het loodje.

De Royal Pigeon Racing Association wil dat het spotje, dat op de website van Ford te zien is, wordt verboden. "Het is ongelooflijk slechte smaak," aldus de voorzitter van de organisatie "(...) het is zwarte humor die wij niet grappig vinden." Ook de RSPCA, een grote dierenrechtenorganisatie, is kwaad en noemt de campagne 'slechte smaak'.

Ford negeert de aantijgingen vooralsnog. "We nemen de vrees van het publiek erg serieus maar we geloven dat mensen wel snappen dat we bij het maken van deze advertentie geen echt dier pijn zouden doen," aldus een woordvoerster. "De auto is zeer zeker niet gemaakt om dieren pijn te doen."

De advertentie is hier te vinden. Ga naar 'The Sportka Movie' en dan naar 'View highlights', clip 1.