Jongen dreigt met zelfmoord als Tupac niet 'herrijst'

V-City ChillCrew, Tupacrulezz en F-NeXuZ hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De sinds maandag vermiste 15-jarige Damion Boender uit Meppel, is waarschijnlijk van plan zelfmoord te plegen als Tupac niet 'herrijst'. De jongen zou mogelijk op weg zijn naar een wapenhandelaar in Luik.

Dit maakte de familie op uit een brief die de jongen zou hebben achtergelaten. Woordvoerder en huisvriend J. Debbenhof vertelde dat ze de kamer van de jongen hebben doorzocht. Ook hebben ze twee hackers gevraagd de e-mailaccount van de jongen te kraken.

Debbenhof denkt dat Damion al drie jaar bezig is met zijn plan. Deze conclusie trok hij uit de gevonden brief van de jongen. Damion is een grote fan van de Amerikaanse gangsta-rapper 'Tupac Shakur'. Tupac stierf zeven jaar geleden, op 13 september om 16.03 uur, nadat hij was neergeschoten.

Veel fans geloven nu dat de moord is scène gezet is door de rapper zelf en dat hij morgen, zeven jaar na de moord, weer zal opstaan. Debbenhof denkt dat ook Damion op deze 'herrijzenis' wacht. Als Tupac niet meer 'tot leven komt', zal hij er waarschijnlijk voor kiezen om op dezelfde manier te sterven.

Debbenhof zegt dat Damion een 'vrolijke en normale jongen' is. "Er is nooit iets gebeurd wat een voorbode kon zijn voor deze stap." Naast de officiële instanties, zijn ook vrienden en familie een zoektocht begonnen naar de jongen, die waarschijnlijk op de fiets vertrokken is richting Luik. Mogelijk fietste hij gisteren door Limburg.

Update: 20:30

Inmiddels is de jongen per fiets naar huis teruggekeerd, naar verluidt omdat hij last van heimwee kreeg.
Wat er in de tussentijd is gebeurd wilde de familie niet kwijt.