Eenderde IsraŽliŽrs wil liquidatie Arafat

In IsraŽl is onlangs een onderzoek gehouden naar de meningen over Arafat. De opiniepeiling is vandaag gepubliceerd in de krant Yediot Aharonot. Daaruit blijkt dat zeker ťťn op de drie IsraŽliŽrs de Palestijnse leider Arafat liever dood dan levend ziet. Op de vraag "Wat moet er gebeuren met Arafat?", antwoordde 37 procent dat de leider van de Palestijnen moet worden geliquideerd.

Daarnaast is nog eens bijna een kwart van de IsraŽliŽrs, 23 procent, voor het verwijderen van Arafat uit de Palestijnse gebieden. Twintig procent van de ondervraagden wil dat de Palestijn blijft vastzitten in zijn hoofdkwartier in Ramallah, zoals nu al ruim ťťn jaar het geval is. Een kleine vijftien procent van de ondervraagden is van mening dat Arafat zich vrij moet kunnen bewegen en dat IsraŽl weer met hem moet gaan praten over vrede.

Indien Arafat inderdaad zou worden geliquideerd, dan vreest ťťn op de vier IsraŽliŽrs dat het geweld tegen IsraŽl zal blijven toenemen. Echter, net zoveel mensen denken dat de situatie erdoor juist verbetert.