Eenderde Israëliërs wil liquidatie Arafat

In Israël is onlangs een onderzoek gehouden naar de meningen over Arafat. De opiniepeiling is vandaag gepubliceerd in de krant Yediot Aharonot. Daaruit blijkt dat zeker één op de drie Israëliërs de Palestijnse leider Arafat liever dood dan levend ziet. Op de vraag "Wat moet er gebeuren met Arafat?", antwoordde 37 procent dat de leider van de Palestijnen moet worden geliquideerd.

Daarnaast is nog eens bijna een kwart van de Israëliërs, 23 procent, voor het verwijderen van Arafat uit de Palestijnse gebieden. Twintig procent van de ondervraagden wil dat de Palestijn blijft vastzitten in zijn hoofdkwartier in Ramallah, zoals nu al ruim één jaar het geval is. Een kleine vijftien procent van de ondervraagden is van mening dat Arafat zich vrij moet kunnen bewegen en dat Israël weer met hem moet gaan praten over vrede.

Indien Arafat inderdaad zou worden geliquideerd, dan vreest één op de vier Israëliërs dat het geweld tegen Israël zal blijven toenemen. Echter, net zoveel mensen denken dat de situatie erdoor juist verbetert.