BNN hoeft ledenaantal misschien niet te halen

BNN heeft aan het einde van dit jaar 50.000 extra leden nodig. Hiervoor is de publieke jongerenomroep een grote actie gestart om dit ledenaantal te halen. Maar er gaan nu ook stemmen op die zeggen dat BNN moet blijven, ook als het ledenaantal niet gehaald zal worden.

Zo sluit CDA-kamerlid Atsma niet uit dat de overheid BNN toch laat voortbestaan om jongeren naar de publieken te lokken. En ook bij de publieke omroep zelf willen ze BNN graag houden. Bestuursvoorzitter Bruins Slot van de Publieke Omroep zegt: "We gaan de komende tijd eens goed naar die ledeneis kijken". De Publieke omroep zal zich nog herinneren toen Veronica uit het publieke bestel stapte in 1995. Het aantal jongere kijkers en luisteraars daalde drastisch.

Ook D66 is bereid de eisen soepeler te maken. Kamerlid Bakker suggereert om jongeren zich via de laagdrempelige internetregistratie te laten opgeven voor een omroep. Want ook commercieel gezien is de jongerenomroep belangrijk. STER-directeur Minnaar noemt BNN voor de STER belangrijk, omdat andere omroepen de jongeren als doelgroep nogal eens links laten liggen. Maar hij vindt wel dat de ledeneis moet blijven.

Overigens is dit alles nog lang niet zeker en moet BNN volgens de mediawet gewoon het juiste ledenaantal halen. Lid worden kan dan ook hier!