Pubers zetten ongeluk in scène

Tippy, Semian_Raticus en Michel van Bergen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie in Renswoude heeft dagen werk gehad aan twee jongens van zestien en zeventien jaar, die een aanrijding in scène gezet zouden hebben. De automobilist zou hierbij doorgereden zijn. De jongen van zeventien jaar, een inwoner van Renswoude, liet zich twee dagen in het ziekenhuis opnemen. Bovendien heeft de 22-jarige automobilist uit Scherpenzeel, waar het om zou gaan, ten onrechte vastgezeten.

Afgelopen zaterdagavond kreeg de politie een melding dat er een gewonde jongen in de berm van de weg lag. Hij zou aangereden zijn door een automobilist. Een getuige van het ongeval, de jongen van zestien jaar, uit Ede, had het zien gebeuren en het kenteken van de auto genoteerd.

Medewerkers van de ambulance constateerden dat de Renswoudenaar gewond was en brachten hem naar het ziekenhuis. Naderhand is gebleken dat de jongen zelf zijn kleren aan prikkeldraad had gescheurd en vervolgens onder zijn fiets was gaan liggen. Even later had de polite de betreffende automobilist aangehouden. Ook was zijn wagen weggesleept voor technisch onderzoek.

Volgens een woordvoerder van de politie kreeg men na enkele dagen argwaan. Uiteindelijk gaven de pubers toe dat de Renswoudenaar met de man uit Scherpenzeel ruzie had over geleend geld. De jongens wilden de man terugpakken door een ongeluk te fingeren. Hoewel de jongens spijt hebben betuigd en de schade willen betalen, zal de politie de zaak toch aan de officier van justitie in Arnhem voorleggen.