Hockey: Uitslag Nederland-Duitsland

De Nederlandse dames hebben in Barcelona de finale van het EK bereikt. Ze waren in de halve finale met 5-1 te sterk voor Duitsland.

Fatima Moreira de MeloNederland stond al binnen twee minuten op 1-0 voor door een treffer van Fatima Moreira de Melo (foto). De Duitse ploeg maakte echter in vijf minuten alweer gelijk via Rinne (1-1). De Nederlandse ploeg maakte het spel en Duitsland kreeg vervolgens geen kans meer. Via Macha van der Vaart en Kim Lammers stond Oranje bij de rust al comfortabel voor (3-1). Ageeth Boomgaardt kon het zich zelfs permitteren een strafbal te missen.

Na de rust was het andermaal Duitsland dat er niet aan te pas kwam. Via Minke Booij en Mijntje Donners kwam de 5-1 eindstand op het bord. Booij was de enige die vandaag uit de strafcorner wist te scoren, vanouds een sterk punt van Nederland. Vandaag was één op de tien raak.

In de finale zal Oranje het gaan opnemen tegen de winnaar van het duel Engeland-Spanje. De Nederlandse heren spelen later vandaag in de halve finale tegen Spanje.