Tennis: Uitslag Schalken - Roddick

Sjeng Schalken is op de US Open in de kwartfinale blijven steken. Tegen hardhitter Andy Roddick kwam de Limburger er niet aan te pas. Roddick sloopte met veel serveergeweld de minder beweeglijke Schalken vakkundig in drie sets: 4-6 2-6 3-6

Sjeng SchalkenSchalken kon de eerste games meekomen met de Amerikaan, maar daarna liep hij achter de feiten aan. Aan het eind van de eerste set wist hij nog een break van Roddick onschadelijk te maken, maar Roddick brak andermaal door de service van Schalken naar de eerste setwinst (6-4).

Roddick mocht derhalve wederom beginnen met serveren. Hij zou uiteindelijk 15 aces slaan. De harde service bood Schalken weinig houvast, al scoorde hij enkele fenomenale passes. Roddick kon voorts rekenen op de steun van het New Yorkse publiek. De Amerikanen verwachten niets anders dan een 'Amerikaanse finale' tussen Roddick en Agassi.

Na drie sets was het gedaan met Sjeng Schalken, die kan terugkijken op een goed toernooi. Vorig jaar sneuvelde hij in de halve finale tegen Pete Sampras die het toernooi vervolgens won. Ook Roddick lijkt op die weg.

In de andere kwartfinales wisten Andre Agassi en Juan Carlos Ferrero zich al te plaatsen voor de andere halve finale. Het wachten is nog op de uitslag van de partij tussen David Nalbandian en Younes El Aynaoui.