Tennis: Uitslag Schalken op US open

Sjeng Schalken heeft op de US Open de kwartfinales bereikt. De Nederlander versloeg in de vierde ronde over twee dagen de Duitser Rainer Schüttler in vier sets: 6-1, 4-6, 6-3, 6-4

Sjeng SchalkenSchalken mocht eergister tegen elf uur 's avonds de baan op nadat de partij op dinsdag was uitgesteld wegens regen. Op woensdag kwam hij op een 5-1 voorsprong, waarna de regen wederom toesloeg. Gister kon de partij echter alsnog worden uitgespeeld.

Op baan 10 van Flushing Meadows zette de Nederlander zijn goede spel gister voort. Hij brak onmiddelijk de service van de als achtste geplaatste speler. Na de setwinst nam hij wat gas terug, waar de Duitser handig van profiteerde.

In de derde set leek Schüttler door iniatiefrijk spel alsnog de partij naar zich toe te trekken. Schalken voorkwam dat door als een muur de ballen te keren. Schüttler begon vervolgens weer fouten te maken, die hem de das om deden.

Vandaag zal Sjeng Schalken gaan aantreden tegen Andy Roddick, die als vierde geplaatst is. Een mogelijke tegenstander in de halve finale, de als tweede geplaatste Zwitser Roger Federer, werd gister verrassend uitgeschakeld door David Nalbandian.