Slachtoffer seksuele ontgroening wordt getreiterd

De 16-jarige inwoner van Den Helder, die onlangs in het nieuws kwam omdat hij seksueel ''ontgroend'' was op een vissersboot, wordt onophoudelijk getreiterd door inwoners van de marineplaats. Zijn moeder is na lang aarzelen naar de krant gestapt om haar verhaal te doen. Dit werd ten zeerste ontraden door de politie, slachtofferhulp, haar advocaten en de advocaat van de vissers. Maar omdat de treiterijen aanhouden heeft ze toch haar verhaal gedaan.

Het slachtoffer blijkt continu te worden lastiggevallen door vrienden van de daders. De politie heeft de familie zelfs aangeraden om in de weekenden, als de vissers gaan stappen, Den Helder te mijden. Daarom zitten ze van vrijdagmiddag tot zondagavond op een camping.

De 'ontgroening' van het slachtoffer staat op een videoband. Het gefilmde scheepsjournaal dat een periode van enkele maanden bestrijkt, toont hoe het 'slachtoffer en gedupeerden' zich bezig houden met zaken als schminken, kaalscheren en met ijskoud water gooien. Dieptepunt is een scène waarbij het slachtoffer een banaan in zijn kont gepropt krijgt.

Met luilak is het huis van het slachtoffer besmeurd met chocopasta, mayonaise en bananenschillen. Bananen waren door de brievenbus gedrukt. Het heeft familieleden een dag gekost om de woning weer enigszins toonbaar te maken.

De hoofddader, de eigenaar van de vissersboot, heeft geen enkele wroeging van de ontgroening. Volgens hem is het allemaal gezeur. Op 6 oktober moeten de verdachten voor de rechtbank verschijnen. Ze zaten eerder twee weken in voorarrest.

-
Complete verhaal staat in het Noord-Hollands Dagblad.