Speelgoedpistool leidt tot winkeluitzetting

PistoolIn het Noord-Hollandse Uitgeest is een vader met zijn 9-jarige geestelijk gehandicapte en autistische zoon een supermarkt uitgezet. Reden: de zoon had een kapot plastic speelgoedpistool bij zich en de vader weigerde dat in de winkel in een plastic zak te stoppen.

Volgens Super de Boer-eigenaar Simon Plemp associŽren mensen een pistool met terrorisme. In zijn winkel zag eigenaar Plemp het speelgoed in het winkelwagentje liggen en hij gebood de vader het pistool in een plastic tasje te doen, om andere klanten niet voor het hoofd te stoten. Maar de vader, Jan van der Putten, weigerde dat omdat hij geen enkel kwaad zag in een kapot pistooltje dat volgens hem niet met een echte was te verwarren. ,,Het wapen is zwaar beschadigd. De kolf is er vanaf gebroken. Bovendien vind ik dat het geen enkele aanstoot geeft, in tegenstelling bijvoorbeeld tot een pornovideo of -tijdschrift''.

De koppigheid van vader Van der Putten was aanleiding voor Plemp om hem en zijn zoontje Pim vriendelijk doch dringend de deur te wijzen. ,,Ik ben immers de baas van mijn winkel''.

Vader Van der Putten kondigt aan dat hij, net als altijd, komende zaterdag om tien uur gewoon weer het traditioneel uitje naar de winkel gaat maken met zijn zoontje om een brood te kopen. Om snel daar achteraan te zeggen dat hij dat niet doet om te provoceren.