Politie geeft meer informatie over ontvoering Lusanne

core had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Lusanne van der Gun, het 11-jarige meisje uit Oldeberkoop dat vorige week ontvoerd werd, heeft onderweg in de kofferbak moeten liggen. Daarna bracht ze twee nachten door in een auto die vlakbij een woning in een garage met groene kanteldeuren stond. Dit maakte korpschef F. Wagenaar van de politie Friesland gisteren bekend in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

In de tijd dat ze ontvoerd was, verbleef het meisje in Limburg en vermoedelijk ook in België en Duitsland. De ontvoerders hadden verband om haar ogen gedaan. Ze heeft met de ontvoerders patat gegeten op een terras langs de weg, vlakbij een spoorbaan. Verder heeft ze een aantal keren naast de auto in de berm geplast. Wagenaar gaat er vanuit dat ze toen ook geblinddoekt was. De politie zoekt daarom naar getuigen die het geblinddoekte meisje in Limburg, België of Duitsland met haar ontvoerders hebben gezien. Beide mannen zijn blank en spreken Nederlands.

Lusanne werd vorige week maandag, toen ze met een vriendin naar school fietste, ontvoerd door een man in een auto. De politie denkt dat de ontvoerder daarvoor met een verrekijker heeft staan turen. Eerder werd al bekend gemaakt dat de man die haar in de auto lokte tussen de 50 en 60 jaar oud is. Verder droeg hij een Ajax-trainingsjasje en rijdt hij in een grijze stationcar met deuken. De tweede man bij wie Lusanne in de auto stapte, is ongeveer 60 jaar en droeg een licht overhemd, een donkere broek en een bril met een goudkleurig montuur.

Mensen die de auto van de ontvoerder hebben gezien, kunnen bellen naar het telefoonnummer 0800-9993999. De politie zoekt verder mensen die iets verdachts hebben gezien bij het station in Roermond. Daar belde Lusanne vanuit een telefooncel naar huis.