Ontvoerd meisje Lusanne niet mishandeld

Het onlangs ontvoerde meisje Lusanne van der Gun was tijdens haar ontvoering niet misbruikt of mishandeld. Dat is bekend gemaakt door burgemeester Lesterhuis.

De burgemeester van het Friese dorp Oldeberkoop baseert zich op een medisch rapport dat na de ontvoering is gemaakt. Hij heeft een aantal maal contact met Lusanne gehad. "Lusanne was heel rustig, heel nuchter", zegt hij in de krant.

Lusanne werd vorige week door een man in een auto meegenomen, toen ze naar school ging. Het vriendinnetje wat meefietste werd gedwongen om door te fietsen. Twee dagen later kwam Lusanne aanlopen in het Campanile hotel in Venlo.

Van de dader ontbreekt vooralsnog elk spoor. Wel is inmiddels duidelijk geworden dat de politie tijdens de ontvoering drie keer contact met hem heeft gehad. Op de dag van de ontvoering belde hij naar de ouders van het ontvoerde meisje. De dag erna kregen de ouders hun dochter twee keer aan de telefoon.

De politie hoopt vandaag belangrijke informatie over de opsporing bekend te kunnen maken. Er zitten inmiddels zestig rechercheurs op de zaak. Een woordvoerder zegt dat het onderzoek 'absoluut niet vast zit'.

Lusanne zal voorlopig nog niet naar school gaan. De recherche acht het beter dat ze nog even thuis blijft, aangezien Lusanne veel informatie heeft die in het belang van het onderzoek nog niet naar buiten mag worden gebracht. Voorlopig is de grens gesteld dat ze wel naar school mag als haar ontvoerder gepakt is. Als het onderzoek lang gaat duren, zal een andere oplossing gezocht moeten worden.