LPF wil meer straf voor dierenbeulen

De LPF vindt dat dierenbeulen te weinig straf krijgen in Nederland. Ze wil dat de straffen fors worden verhoogd. LPF-Kamerlid Eerdmans stelt voor om op dierenmishandeling niet alleen een fikse boete te zetten, maar daarnaast ook maximaal vijf jaar celstraf op te leggen. Op dierenmishandeling staat nu een boete van maximaal ruim 11.000 euro en ten hoogste twee jaar celstraf.

Volgens Eerdmans geven politie en justitie veel te weinig prioriteit aan het opsporen en vervolgen van dierenbeulen. Het LPF-Kamerlid zegt dat de maximale straffen nu ten onrechte bijna nooit opgelegd worden. ''Zelfs bij zware mishandelingen komen de daders er vaak met een paar honderd euro vanaf en krijgen zij slechts een voorwaardelijke straf. Dierenmishandeling wordt bestraft alsof je een auto hebt stukgemaakt, maar een dier is geen product''.

Ook wil Eerdmans dat mishandelde dieren nooit meer worden teruggegeven aan hun baasje als dat de dader is. Eerdmans gaat aan minister Donner (Justitie) opheldering vragen over de, in zijn ogen, softe aanpak van dierenbeulen.