Buurt Brandsteder 'gek' van controles

Omwonenden van tv-presentator Ron Brandsteder worden ''gek'' van alle alcoholcontroles, die de politie houdt in de nabijheid van huize Brandsteder. De politie lijkt er gebrand op om Brandsteder, die in korte tijd na een ongeval tot twee keer toe aan justitie wist te ontsnappen, op heterdaad te betrappen op rijden onder invloed.

Een buurtbewoner zegt in de Telegraaf: ''Vroeger zag je hier nooit alcoholcontroles, tegenwoordig staan ze op de meest idiote momenten van de dag met blaaspijpjes langs de kant. Allemaal in de buurt van het huis van Brandsteder in Breukelen en aan de andere kant van de Loosdrechtse Plassen, bij zijn huis in Breukelenveen''.

In december 2000 reed de presentator na een kerstborrel met zijn Jaguar de Vecht in. Hij verklaarde dat hij wel wat gedronken had, maar zeker niet te veel. Dat kon niet gecontroleerd worden, want de tv-coryfee meldde zich pas één dag later bij justitie. Eén jaar later reed Brandsteder door na een aanrijding met een vuilniswagen. Nadat hij thuis alsnog was aangehouden, wees een bloedproef uit dat hij een alcoholpromillage van 0,75 had. Brandsteder beweerde echter uit schrik thuis wat borrels te hebben gedronken.

Een brigadier van politie, die niet met naam genoemd wil worden, zegt: ''politie is nu vastbesloten om Brandsteder wél in de kraag te vatten. Deze mensen hebben een voorbeeldfunctie en alcohol en verkeer gaan niet samen''. Omwonenden melden dat de presentator de laatste tijd vaak in een taxi wordt gesignaleerd.