Man eet hamburger in iedere gemeente

Na een driejarige zoektocht naar hamburgers kwam het einde in zicht voor Bill Bunyan op z'n 65ste verjaardag. Vijftig vrienden en onbekenden verzamelden zich afgelopen donderdag in een restaurant in Sterling, om te kijken hoe Bunyan zijn hamburger verorberde. Met een beet uit de burger completeerde Bunyan, een gepensioneerde leraar, zijn poging om een hamburger te eten in ieder van de 105 gemeenten van de staat Kansas.

Gehuld in een T-Shirt met de afbeelding van Wimpy, een hamburgerverslaafd persoon uit de Popeye-tekenfilms, vertelde Bunyan dat hij zijn doel bereikt had. Hij begon in juni 2000, zijn doel was 35 hamburgers per jaar. Bunyan streepte meerdere gemeentes af in het eerste jaar terwijl hij een route volgde van Dodge City naar Lawrence.

Hij stopte regelmatig voor een hamburger als hij samen met zijn vrouw op vakantie was. Soms reed hij daarbij flink om. Zo kwam hij toch in gemeentes waar hij nog geen burger had gegeten. Bunyan heeft een fotoalbum gevuld met foto's van iedere 'burger joint' waar hij gegeten heeft.

Met dank aan dmace99 voor het vertalen en herschrijven van dit bericht.