Zwaargewonde vrouw bevalt op snelweg

Kraker81 had ons via de newssubmit een herschreven bericht gestuurd, waarvoor onze dank! Ook Clauwheee, Roel's Weblog, scarecrow en pven bedankt voor jullie bijdrage!

Afgelopen dinsdagmiddag heeft een zwaargewonde vrouw op de A16 een baby ter wereld gebracht. Ze deed dit in de ambulance, die net ter plekke was. De vrouw overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

De vrouw zat in een auto, die betrokken was bij een ernstige aanrijding van een vrachtwagen en meerdere personenauto's. Vooralsnog is de vrachtwagenchauffeur door de politie in verzekering gesteld, gezien de ernst van het ongeval.

De vrouw is door een toevallig aanwezige anesthesist en het ambulancepersoneel geholpen bij de bevalling. De baby heeft het ongeval overleefd en is overgebracht naar het Sophia kinderziekenhuis. Volgens de politie maakte het kindje het naar omstandigheden goed. De vader is bij het ongeval slechts lichtgewond geraakt.

Doordat het ongeluk aan het einde van de middag plaats vond, ontstond er een lange file. Pas na enkele uren kon de snelweg worden vrijgegeven.