Hockey: Nederland wint Champions Throphy

Mistix had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlandse hockeyheren hebben de Champions Trophy gewonnen. Na een zinderende finale werd in Amstelveen Australië met 4-2 verslagen. Eerder het toernooi had Nederland Australië ook al geklopt (5-3).

Matthijs Brouwer opende vandaag in de 24e minuut de score voor Nederland door een vrije slag van Jeroen Delmee in te tikken. Oranje speelde daarna zonder risico's te nemen en verstoorde enkel het Australische spel.

Australië kwam echter toch vlot op gelijke hoogte. Graig Victory scoorde een rebound in een strafcornersituatie. Voor de Australiërs het wisten stonden ze al weer achter. Piet Hein Geeris zorgde voor de 2-1 ruststand.

De tweede helft gebeurde er weinig. Na de 2-2 tien minuten voor tijd werd er even wat harder gewerkt, waardoor er nog twee doelpunten konden worden gescoord. Teun de Nooijer bracht Nederland weer op titelkoers. Karel Klaver had vlak voor tijd vervolgens het slotakkoord (4-2). Het was de zevende keer dat Nederland het prestigieuze toernooi won.