Schlecker in Den Bosch geplunderd

Mcodsign (Remco) had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De mensen die woensdagavond langs 'De Reit' in Den Bosch reden, hebben waarschijnlijk wel even raar gekeken. De gehele wijk was namelijk afgesloten door de politie. Toegang tot de wijk was alleen mogelijk op vertoon van je identiteitsbewijs aan de politie.

De reden van deze afsluiting waren de rellen die zich dinsdagavond hadden voorgedaan. Om 23.00 uur kreeg de politie een melding dat er een lantaarnpaal zou zijn vernield. Ook werd een rolluik vernield waarna een vestiging van de drogisterijketen Schlecker werd geplunderd. Volgens een woordvoerder was de politie even na 23.00 uur ter plaatse met zes agenten. Toen zij met stenen en flessen werden bekogeld, was het onmogelijk om verantwoord op te treden. Agenten in burger observeerden de relschoppers. De politie kreeg pas om 02.00 uur voldoende versterking uit de omliggende gemeenten. De twintig agenten constateerden dat de relschoppers er inmiddels vandoor waren gegaan.

Woensdagavond is de wijk afgezet om nieuwe rellen te voorkomen. Op deze avond zijn vier mannen en n vrouw gearresteerd. De politie zegt de oorzaak van de rellen niet te weten. Volgens de buurtbewoners zijn de rellen echter voortgekomen uit pure verveling.