Strandtenten zijn overlast Marokkanen zat

In Zandvoort zijn de verzamelde strandtenthouders de overlast van Marokkaanse jongeren meer dan zat. Ze eisen dat er maatregelen worden genomen tegen groepen Marokkaanse jongeren uit Amsterdam die de horeca en badgasten al jaren lang terroriseren. Volgens hen loopt de situatie steeds verder uit de hand.

Afgelopen zondag nog werd de eigenaar van strandpaviljoen Far Out vastgezet die vier Marokkanen met een nep wapen bedreigde en zo zijn tent uitjoeg. De vier kwamen verhaal halen omdat ze er met acht andere Marokkanen eerder waren uitgezet. Er werden toen kreten geroepen als : 'Ik vermoord je' , 'Jij gaat dood'. De eigenaar is door de rechtbank in Haarlem in voorarrest geplaatst.

Begin juni werd een 22-jarige vrouw in de trein van Zandvoort naar Amsterdam aangerand door een groep van zo'n vijftien Marokkaanse jongeren. Eerder hadden zij in Zandvoort badgasten uitgedaagd en beledigd.

Een groep verontruste strandtenthouders heeft vanmorgen een spoedvergadering gehouden over de groeiende overlast van de Marokkaanse jongeren. Daarbij is besloten dat zij zich nogmaals schriftelijk tot de gemeente zullen wenden. ze vinden dat de gemeente nu eindelijk harde maatregelen moet nemen .

Aan welke maatregelen de strandtenthouders denken willen zij vooralsnog niet zeggen. ''Daarvoor ligt de zaak te gevoelig''.