CDA-Statenlid betrokken bij campingrel

Het Provinciale Statenlid Daan Versteeg (CDA) uit Gelderland is in opspraak gekomen omdat een groep studenten waarmee op hij op een camping stond, zich ernstig heeft misdragen. Versteeg (24), zelf rechtenstudent, was samen met een studentenclub naar de Zeeuwse camping Het Zilveren Schor in Arnemuiden afgereisd om daar het weekeinde door te brengen.

In de nachtelijke uren misdroegen de studenten zich enorm. Ze zouden zich in dronken toestand schuldig hebben gemaakt aan diefstal, mishandeling en vernielingen. Daarbij werd ook een boot van de Stichting Zeeuwse Scouts gestolen. Nadat er met contactdraden van de boot was gerommeld, gingen de studenten midden in de nacht op het Veerse Meer varen. Volgens de scouts zijn daarbij de motor en de schroef beschadigd geraakt. Een leider van de scouts die verhaal ging halen liep rake klappen op.

Uiteindelijk is Versteeg naar de campinghouder toegestapt om de boel te sussen. Hij gaf daarbij zijn visitekaartje van Provinciale Staten en bood aan om namens de groep de schade te betalen. Volgens de campingeigenaar heeft de studentenvereniging zich bovendien onder valse voorwendselen als tennisvereniging aangemeld. ''Wij dulden vanwege de overlast geen studentenclubs op onze camping. Zij hebben nu alle campinggasten twee nachten lang wakker gehouden met hun gelal''.

De vicefractievoorzitter van de CDA-Statenfractie zegt in een reactie dat Versteeg ontkent betrokken te zijn geweest bij de misdragingen van zijn dispuut. Versteeg wilde gisteren zelf niet reageren omdat hij volgens de Statenfractie ''rust nodig heeft''.