Joden: nieuwe film Mel Gibson antisemitisch

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De nieuwe film van Mel Gibson is nog niet uit, maar ligt nu al onder vuur van een joodse belangenvereniging. De film 'The Passion', die de laatste uren uit het leven van Jezus Christus laat zien, wakkert volgens de Anti-Defamation League antisemitische sentimenten aan door in te spelen op het idee dat de joden verantwoordelijk waren voor de kruisdood van Jezus.

"Wij maken ons grote zorgen dat de film als die in de huidige versie wordt uitgebracht de haat, de onverdraagzaamheid en het antisemitisme zal voeden," aldus de directeur van de vereniging die een privťvertoning mocht bezoeken. De film zou de voorsprong die er de afgelopen jaren op het gebied van verdraagzaamheid tussen christenen en joden is geboekt, teniet doen.

Mel Gibson, die ooit schitterde in onder andere Lethal Weapon en de film Braveheart regisseerde, heeft een groot deel van de kosten voor de productie zelf betaald. De ster legde 30 miljoen dollar op tafel en regisseerde en produceerde de film. Ook schreef hij mee aan het script van 'The Passion', waarin alleen Aramees, Latijn en Hebreeuws wordt gesproken. De film moet volgend jaar uitkomen.