Nieuw computervirus actief

ChOas, Joep Lemmens, darktower, Marco Heijlands, Koen, JuSt1cE, theboywonder, Heinekenfreak, scarecrow en hedzer hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er is een nieuw soort computervirus actief. Het gaat dit keer om een worm genaamd Blaster die je computer binnendringt via een lek in de beveiliging van de Windowssystemen NT 4.0, 2000, XP en Server 2003. Microsoft heeft een tijdje geleden al een patch uitgegeven om dit lek te 'dichten'. Een besmet systeem is te herkennen doordat het virus het systeem instabiel maakt, waardoor het zichzelf automatisch opnieuw opstart.

De besmette computers zullen gebruikt worden voor een aantal grootscheepse dDOS-aanvallen op de website van Microsoft. Eťn van die aanvallen zal in ieder geval plaatsvinden op 16 augustus. Het gaat dan vooral om de update-pagina van Microsoft: windowsupdate.microsoft.com.

Op de website van Virusalert staat meer technische informatie over het virus, een aantal maatregelen om te voorkomen dat je computer besmet wordt en manieren om een besmette pc te herkennen.
BitDefender heeft inmiddels een programmaatje ontwikkeld dat de worm van je pc verwijdert. Dat programma is hier gratis te downloaden.