Stones in Nederland gearriveerd

De leden van The Rolling Stones zijn gistermiddag rond half zes aangekomen in Amsterdam. Ze hebben hun intrek genomen in het Amstel Hotel. Slechts een handjevol trouwe fans wist van hun komst en had zich verzameld voor het hotel.

De komende anderhalve week geven Mick Jagger, Ron Wood, Keith Richards en Charlie Watts 6 concerten in Nederland in het kader van hun 'Forty Licks World Tour'. In het kielzog van de Stones komen 300 medewerkers mee. Onder hen zijn podiumbouwers, muzikanten, buschauffeurs, vrachtwagenchauffeurs en productiemedewerkers. De Stones hebben de beschikking over twee podia, die worden verplaatst door 80 vrachtwagens.

Afgelopen week moest de band nog een concert afzeggen in Benidorm vanwege een strottenhoofdonsteking van Mick Jagger, maar daar is hij inmiddels van hersteld. De zes concerten worden gegeven in Rotterdam (De Kuip en Ahoy), Utrecht (Vredenburg) en Amsterdam (De Arena). Alle concerten zijn uitverkocht, maar op de diverse veilingsites zijn hier en daar nog wel kaarten te vinden voor (met name) de concerten in de grote stadions.