Wiskundige voorspelt succes huwelijk

Natrox had ons volledig herschreven, net als tolgashakur via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse krant Daily Telegraph meldde vandaag dat een wiskundige twee formules heeft bedacht waarmee hij met 94 procent zekerheid kan voorspellen of een pas gesloten huwelijk lang stand zal houden.

De wiskundige uit Seattle, te weten Jamen Murray van de Universiteit van Washington te Seattle, presenteerde zijn wiskundige model donderdag voor het eerst in het Schotse Dundee, op een conferentie van wiskundigen. De formules kwamen tot stand tijdens een tien jaar durende bestudering van 700 Amerikaanse echtparen.

Murray bestudeerde, met behulp van een psycholoog, de pasgetrouwde stellen tijdens een conversatie van ruim vijftien minuten. In deze conversatie kwamen gevoelige onderwerpen te sprake, zoals seks, opvoeding en geld.

Aan de hand van pluspunten voor positieve signalen, zoals glimlachen en humor, en minpunten voor negatieve signalen, zoals rollende ogen en kritiek, werd het gesprek beoordeeld. De punten werden toegekend volgens een in de psychologie erkend systeem.

De punten werden voor de berekeningen van scheidingsvooruitzichten omgezet in algebraïsche formules. De resultaten werden ingevoerd in twee vergelijkingen; een voor de vrouw en een voor de man. De wiskundige formules voorspelden met bijna volledige nauwkeurigheid welke huwelijken zouden stranden.