Omstreden topman Hyundai pleegt zelfmoord

wouterwouter2 en Esposa hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Chung-Mong-hun van het Zuid-Koreaanse conglomeraat Hyundai heeft vandaag zelfmoord gepleegd door van twaalf hoog uit zijn in Seoul gevestigde kantoor te springen.

Chung-Mong-hun, directeur van Hyundai Asan co, werd beschuldigd samen met twee ex-medewerkers van president Kim Dae-Jung geld illegaal doorgesluisd te hebben naar rekeningen in Pyongyang. Het ging hier drie jaar geleden om 450 miljoen dollar. Hiermee hoopten ze op deelname aan economische projecten in onder meer in toeristenoord Mount Kumgang.

De 55-jarige Chung-Mong-hun was een zoon van Chung Ju Young, oprichter van Hyundai. Er zou een briefje achtergelaten zijn in zijn huis, waarin hij zegt dat hij wilde dat Noord- en Zuid-Korea meer gingen samenwerken. Ook staat in het briefje dat hij graag op de berg Kumgang in Noord-Korea begraven wil worden.

Het aandeel Hyundai verloor ongeveer 1,5 procent na het nieuws over de dood van topman Chung-Mong-hun. Jeong Se-hyun, minister van Eenwording zegt dat de dood van Chung-Mong-hun geen gevolgen zal hebben voor de projecten van het conglomeraat in Noord-Korea. Volgens Jeong Se-hyun zijn de fundamenten voor economische samenwerking tussen Noord- en Zuid-Korea al gelegd.