Lucila Wellens (14) terecht

De 14-jarige Lucila Wellens die al bijna een week vermist werd, is weer terecht. De Franse politie trof haar gisteravond lopend aan op de vluchtstrook van de A10 in de buurt van Nantes. Lucila, geadopteerd uit Colombia, werd voor het laatst gesignaleerd in het Toscaanse stadje Lucca, waar ze met haar ouders op vakantie was.

Vermoedelijk was ze op weg naar een Frans vakantievriendje van 24 jaar die ze ontmoet had op een camping in Megève, ten zuiden van Genève. Afgelopen dinsdag, toen de familie was doorgereisd richting Italië, verdween het meisje spoorloos.

De ouders van Lucila hadden al eerder contact gezocht met de 24-jarige Fransman, maar die had haar niet gezien en wist ook van niets. Gisteren luisterden ze naar haar discman. Daar stond een nummer van Bløf op, met teksten als ''Afstand doet er niet toe, liefde overwint alles''. De vader van Lucilla zegt: ''Daar schrokken we wel van. Ik heb die jongen aan de telefoon gehad en gevraagd of hij haar wilde opvangen en gerust wilde stellen, mocht ze bij hem aankloppen''.

Zover is het dus niet gekomen omdat de Franse politie haar eerder onderschept heeft. Gisteravond is ze door de Italiaanse carabinieri naar de camping waar haar ouders staan gebracht.

Wellens
Lucila weer bij haar ouders