Pedo-site weer online

Grad, Ynst, hardcorealways, vrot-vrot, T-Bone en Kees hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De pedofielen website "The Human Face of Pedophilia" is weer online gezet. Gisteren haalde internetprovider Demon in de namiddag de site pedofilie.be uit de lucht, omdat het bedrijf niet geassocieerd wenst te worden met pedofilie.

De drie pedofielen hebben nu de site voorlopig ondergebracht bij een andere website, die gehost wordt bij de Nederlandse provider XS4ALL. Op de site presenteren ze zich met hun volledige naam, foto en woonplaats. Het drietal wil een discussie op gang brengen over de acceptatie van de geaardheid van pedofielen.

In de Volkskrant laat één van de initiatiefnemers, Norbert de Jonge (25) uit Velp, weten teleurgesteld te zijn over de verwijdering van internet door Demon. ''We wilden duidelijk maken dat niet alle mensen met pedoseksuele gevoelens kinderverkrachters zijn'', zegt de administratief medewerker die op jonge meisjes valt. ''Maar kennelijk is die vrijheid van meningsuiting ons niet gegund''.

Volgens De Jonge geven de drie zichzelf bloot om te laten zien dat pedo's heel gewone mensen zijn die toevallig pedofiele gevoelens hebben. ''Daarom stonden er ook familiefoto's van mij op de website. Mensen denken meestal dat pedofielen in hun kindertijd zijn misbruikt en geen vrienden hebben. Dat het alleen maar vieze oude mannen zijn. Dat is niet zo''.

Pedoseksuelen die in de fout zijn gegaan, moeten uiteraard worden behandeld, vindt De Jonge. Máár bij een gewone pedofiel kan het onderdrukken van de geaardheid juist riskant zijn, zegt hij, omdat ''hij daarmee de controle over zijn gevoelens verliest. Met name de seksuele aantrekkingskracht komt dan bovendrijven, zo is gebleken. Accepteren dat je zulke gevoelens hebt, is veel verstandiger''.

De weblog Yakuzi ontdekte gisteren trouwens dat één van de mannen die openlijk op de site staat, de 34-jarige Duitser Lindsay Ashford (echte naam David Alway), vader is van een dochtertje.

-
Voor geïnteresserden: de website pedofilie.be is voorlopig ondergebracht op dit adres: www.clogo.org/HFP.

-
In de reacties s.v.p géén oproepen tot hacken en geen bedreigingen of oproepen tot geweld richting de drie makers van de site.