Overleg over straatterreur Breda

Breda denkt door ouders en buurtbewoners in te schakelen, de terreur van jongeren in de Hendrik Berlagestraat te kunnen verminderen. Het maatschappelijk werk is deze week in een overleg met gemeente en politie gevraagd om de ouders van de betreffende jongeren te benaderen.

In de Hendrik Berlagestraat hebben bewoners en winkels te kampen met drie groepen van in totaal tientallen jongeren, die het leven in de straat zo onmogelijk maken dat men gebukt gaat onder de bedreigingen. Het gaat daarbij onder meer om drugsoverlast, intimidatie en nachtelijk lawaai. Enkele winkels hebben de deuren al gesloten.

De ouders van de jongeren, voor het merendeel van Marokkaanse komaf, worden waarschijnlijk na de vakantie benaderd, evenals buurtbewoners. De politie rijdt nu meerdere keren per dag door de straat, maar zegt daarmee zelf het probleem niet op te lossen. ''We kunnen er niet constant zijn. Als wij de straat inrijden, rennen ze weg en krijgen we geen contact. Daarom moeten we het via andere wegen proberen. Die gasten zijn ook voor het maatschappelijk werk niet bereikbaar. Dus kijken we of het via hun ouders kan", aldus een woordvoerder.

Eerder lieten burgemeester Rutten en politiechef Martens van het district Breda weten dat er meer harde maatregelen op komst zijn om de terreur in de straat aan te pakken.