Doden door bosbranden in Frankrijk

Sylv3r, xatr0z en Macnificent hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zeker drie mensen, waaronder een Nederlandse vrouw, zijn omgekomen bij de hevige bos- en heidebranden die momenteel in het zuiden van Frankrijk en Corsica woeden. Daarnaast zijn er verschillende gewonden gevallen, waaronder enkele zwaargewonden.

Bij Vidauban werden vanmiddag in een auto twee verkoolde lijken aangetroffen. Het gaat waarschijnlijk om twee bejaarde Britse toeristen. In Sainte-Maxime vond een 38-jarige Nederlandse vrouw de dood.

Volgens de authoriteiten zijn veel branden aangestoken. Zo werden er in Fréjus molotovcocktails aangetroffen. Er gaan geruchten dat projectontwikkelaars achter de branden zitten, om bouwruimte te creëren. Een groot gedeelte van Zuid-Frankrijk is namelijk natuurgebied waar niet gebouwd mag worden. De brandstichters kunnen "buitengewoon zware" straffen tegemoet zien, aldus de Franse president Jacques Chirac.

De branden, die al vanaf 17 juli woeden, hebben inmiddels al 10.000 hectare in de as gelegd, waarvan alleen al op maandag 8.000 hectare. Vele campings zijn inmiddels ontruimd en tientallen huizen zijn verwoest. Al bijna 7.000 mensen zijn geëvacueerd.