Politie rukt uit voor nepcommando's

Sylv3r en meisjemeisje hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Drie pas geslaagde havo-scholieren hebben maandagavond de Amsterdamse politie handenvol werk bezorgd. De jongens wilden het halen van hun diploma op een originele manier vieren en besloten zich te verkleden als commando's met bivakmutsen.

Een verlaten dijk in het oosten van Amsterdam diende als locatie voor hun nachtelijke spelletje terroristje imiteren. Het drietal maakte gebruik van vuurwerk om schoten mee na te bootsen. Een beveiligingsbeambte van een nabijgelegen bedrijf dacht met levensgevaarlijke overvallers te maken te hebben en waarschuwde de politie. Deze rukte vervolgens uit met vier wagens, tien agenten met kogelvrije vesten aan en politiehonden.

Bij het zien van het arrestatieteam doken de jongens de bosjes in, maar ze werden omsingeld, aangehouden en als arrestanten naar het politiebureau gebracht. Op het bureau werd duidelijk dat de vuurgevaarlijke bandieten havisten waren die niemand kwaad wilden doen. Onder begeleiding van hun ouders mocht het drietal weer vertrekken.

De Amsterdamse politie is bepaald niet blij met de nutteloze en kostbare actie van vele agenten. Juristen proberen de kosten van de inzet nu op de jongens en hun ouders te verhalen.