Tilburgse kermis trekt 1 miljoen bezoekers

De Tilburgse kermis heeft dit jaar ongeveer 1 miljoen bezoekers getrokken. Dat zijn er 200.000 minder dan vorig jaar. De kermis wordt zondagnacht om 01.00 uur afgesloten met een optocht met lampionnen en een groot vuurwerk. De traditionele Roze Maandag was met 300.000 bezoekers de drukste dag.

De gemeente Tilburg is zeer tevreden over het verloop van het evenement en noemde deze editie "sfeervol en gezellig". Vorig jaar leidde de strenge veiligheidsmaatregelen tot veel onenigheid tussen de gemeente, horeca en kermisondernemers. Vooral de kroegbazen waren boos, omdat ze geen grote terrassen en podia mochten neerzetten. Dit jaar verliep het hele evenement echter in goede harmonie.

Ook de kermisvakbonden zijn tevreden. "Het mooie weer is de grootste vijand van de kermisondernemer en daar hebben we de afgelopen dagen wel last van gehad. Maar de exploitanten zijn redelijk tevreden over de verdiensten tijdens de Tilburgse kermis", zei directeur J. Boots van de Nederlandse Kermisbond zondag. De kermisexploitanten merken wel dat er een economische recessie gaande is. "Het is tegenwoordig niet meer zo dat kinderen een ijsje, een suikerspin en een zuurstok krijgen. Het is kiezen", zei Boots.

Tijdens de negen kermisdagen werd direct opgetreden tegen raddraaiers. Er werden zogeheten taakstrafzittingen gehouden voor mensen die zich tijdens de kermis misdroegen. In totaal werden 23 mensen aangehouden.