Groep scouts aangereden

Een groepje Vlaamse scouts is vrijdagavond in Luik aangereden door een auto. Het ongeluk gebeurde rond 21.45 in een slecht verlichte bocht. Twaalf mensen raakten gewond. Een 12-jarig meisje ligt nog in coma in het ziekenhuis.

De scouts uit Sint-Pieters-Woluwe waren op zomerkamp. De groep van twintig personen werd begeleid door ťťn leider. Volgens het parket van Hoei heeft de bestuurder zich netjes aan de snelheid gehouden en was hij niet dronken. De jongeren zouden echter een groot deel van de weg in beslag hebben genomen en in kleine groepjes uit elkaar zijn gegaan toen de auto kwam aanrijden.

Men is nog bezig te bepalen wie er schuld heeft aan het ongeluk. De bestuurder reed niet te snel, had niet gedronken en reed aan de rechter kant van de weg, maar voetgangers zijn de meest kwetsbare weggebruikers. "In elk geval is er een fout gemaakt. Maar in hoofde van wie? Het is nog te vroeg om daarover uitspraak te doen. De zaak zal in elk geval voor een rechtbank worden beslecht", aldus een woordvoerder van het parket van Hoei. De betrokkenen worden nog verhoord.