Terreur van dierenactivisten laait weer op

PIM4EVER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit onderzoek van het Reformatorisch Dagblad blijkt dat dierenactivisten sinds vorig jaar september weer volop terreur uitoefenen in Nederland. Na de moord op Pim Fortuyn, door milieu-activist Volkert van der Graaf, hielden de dieren- en milieu-activisten zich tijdelijk gedeisd, maar daar is nu geen sprake meer van.

Eind vorige maand nog, zetten activisten een grote kippenslachterij bij Breukelen in lichterlaaie. Daarbij werd voor enkele tientallen miljoenen schade aangericht. Het bedrijf ligt voor acht maanden plat.

In de politiek ontstaat steeds meer ergernis over het uitblijven van arrestaties. CDA-kamerlid Mosterd vindt dat justitie snel aan het werk moet. Eerder dit jaar waren CDA, VVD en LPF al geërgerd over het feit dat het Escape-team, speciaal opgericht om dierenactivisten de voet dwars te zetten, was ontbonden wegens te weinig resultaten.

De familie van wijlen Pim Fortuyn laat op dit moment zelf onderzoek uitvoeren naar de kringen van dierenactivisten. CDA'er Mosterd noemt het ''een blamage'' dat de overheid dat zelf niet doet. LPF-Kamerlid Wien van den Brink juicht het particulier onderzoek toe. Volgens de varkenshouder zullen er dan eindelijk successen worden geboekt.