Vrouwen vermoord in Moskou

K.Bouter en Disorder hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Moskou is in de ban van een aantal moorden op vrouwen die de afgelopen tijd plaatsgevonden hebben. Sinds begin deze maand zijn al tien vrouwen op gruwelijke wijze vermoord. De slachtoffers waren allemaal hoogopgeleid en slank gebouwd, en hadden allemaal lang haar.

Over de identiteit van de dader(s) weet de politie van de Russische hoofdstad nog helemaal niets. Afgelopen weekend zijn veel mensen in de stad bang geworden toen wel vier vrouwen in de leeftijd van 17 tot 35 jaar om het leven gebracht werden. Vaders laten hun dochters niet meer alleen ergens heen gaan en mannen doen de boodschappen omdat hun vrouwen niet meer de straat op durven. Dat meldde de Moskouse krant Novjie Izvestija.

Mogelijk meerdere daders

De politie denkt dat er mogelijk meerdere moordenaars actief zijn. De lichamen van de vier vrouwen die afgelopen weekend vermoord werden, zijn namelijk allevier in een ander district van de stad gevonden. Iemand die alleen werkt zou dat nooit halen, denken de onderzoekers. Ook de manier waarop de moorden worden gepleegd, verschilt steeds. Sommige slachtoffers zijn gewurgd, anderen werden geslagen met een zwaar voorwerp. Dat kan er volgens de politie eveneens op wijzen dat er meerdere moordenaars zijn.

Het eerste slachtoffer viel op 1 juli: een studente aan de Moskouse universiteit. Een dag later vond men het lichaam van een 17-jarige muziekstudente op de speelplaats van een kleuterschool. Twee dagen daarna vond de politie het lichaam van een 28-jarige telefoniste, en nog eens vier dagen later het stoffelijk overschot van een 25-jarige prostituee. Die vier vrouwen zijn allemaal gewurgd.

Het vijfde slachtoffer was een 32-jarige lerares. Het zesde lichaam werd enkele dagen later gevonden bij een meertje. Afgelopen weekend werden er nog 4 lichamen gevonden. De onderzoekers denken niet dat het hier om roofmoorden gaat, aangezien juwelen en geld van de slachtoffers niet mee werden genomen door de dader. Ook zijn er geen sporen van verkrachting aangetroffen op de lichamen.