Geld van Veronica is bijna op

Het geld van Veronica is bijna op. Volgens interim-manager Cees van Steijn is "in het zwartste scenario eind dit jaar de bodem van de kas bereikt." NRC Handelsblad onderzocht waar het geld dan allemaal aan op is gegaan. En dat blijkt niet mals. Volgens de krant was Veronica "de speelplaats van voormalig voorzitter Van der Reijden en zijn opvolger Van der Meer."

In 1995 had de omroepvereniging zeventig miljoen euro in kas. Maar dat bedrag slonk snel. Volgens de krant is er zo'n 17,5 miljoen euro aan de samenwerking met HMG op gegaan. 30 miljoen ging naar het zelfstandige televisie-avontuur en één miljoen naar mislukte internetactiviteiten samen met Adam Curry. Deze heeft nog altijd een claim van 2,5 miljoen euro bij de vereniging liggen. Ook het nieuwe gebouw van Veronica, het oude AVRO-gebouw, met de tv-studio en hoogwaardige radiostudio kostte Veronica miljoenen.

En daarmee stopt het niet. Het nieuwe directie-duo lijkt ook niet vies van geld uitgeven. Onlangs werd een nieuwe skybox aangeschaft in de Amsterdam Arena. Dat kostte even 350.000 euro.

Veronica lijkt nu echter in veiliger vaarwater. Het is een fusie aangegaan met SBS en gaat op het kanaal van V8 uitzenden. De naam Veronica werd daarnaast voor radio-doeleinden aan Sky Radio verkocht. De omroepvereniging kreeg aandelen in ruil hiervoor.

Accountantskantoor KPMG gaat de mogelijke financiële toestanden bij Veronica onderzoeken. Over vier weken wordt het rapport hiervan verwacht.