Bush ontvangt Berlusconi in Texas

hardcorealways had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Silvio Berlusconi, de minister-president van Italië, is gisteravond aangekomen in de Verenigde Staten. Hij is daar voor een tweedaags bezoek aan president Bush. Berlusconi wordt door Bush ontvangen op zijn ranch in Texas. Dat is een eer die voorbehouden is aan wereldleiders die een goede verhouding hebben met Bush.

Bronnen in de Amerikaanse regering denken dat de twee het vooral zullen hebben over de toekomst van Irak en over maatregelen om de verspreiding van massavernietigingswapens te voorkomen. In de VS heeft Bush zware kritiek gehad omdat hij in een belangrijke toespraak valse informatie gebruikte als rechtvaardiging voor de oorlog in Irak. Die informatie zou afkomstig zijn uit Italië.

Berlusconi zelf zei dat de Italiaanse inlichtingendienst niet de bron was van die foutieve informatie. "Ik wist niets van deze feiten," zei Berlusconi in een interview met Time Magazine.

Het feit dat Berlusconi momenteel ook voorzitter is van de Europese Unie, heeft niets met dit gesprek te maken. De Italiaanse regering heeft benadrukt dat Berlusconi alleen met Bush zal spreken vanuit zijn functie als premier van Italië. Bush en Berlusconi zullen waarschijnlijk vandaag samen voor de camera verschijnen.