[Update] Tilburger (18) doodgestoken

Stoner had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteravond is bij een steekpartij in Tilburg een nog onbekende jongeman om het leven gekomen. De steekpartij vond plaats op de hoek van de Dalenstraat en de Reeshofdijk

De politie heeft één verdachte aangehouden, op aanwijzingen van getuigen.

Update 15:27

Inmiddels is bekend geworden dat het slachtoffer een 18-jarige jongen uit Tilburg is. Getuigen vertelden dat er meerdere daders waren. De politie kon op basis van hun beschrijvingen twee Tilburgers (18 en 20 jaar) oppakken. Zij hebben verklaard betrokken te zijn bij de steekpartij.

Update 2 20:00

De politie ontving vrijdag rond 23.00 uur een melding van een beroving aan de Reeshofdijk. Agenten die op de melding afgingen, troffen in de nabijgelegen Dalenstraat het zwaargewonde slachtoffer aan. Hij overleed in het ziekenhuis.

Getuigen melden dat het neergestoken slachtoffer met zijn tweelingbroer en een vriend naar de stad was geweest, toen ze werden overvallen door een groepje mannen. Het zou gaan om vier allochtone jongeren.

De getuigen zeggen dat de daders uit waren op de mobiele telefoons, het geld en de fietsen van hun slachtoffers. Twee van de drie gaven snel hun spullen en fiets af, maar het dodelijke slachtoffer weigerde zijn fiets af te geven waarop hij neergestoken werd.

Aan de Dalenstraat is het zaterdagmiddag een komen en gaan geweest van vrienden, bekenden en nieuwsgierigen. Bij de lantaarnpaal waar het slachtoffer werd neergestoken liggen bossen bloemen. Met water is geprobeerd om het bloed van de straat te schrobben, maar sporen zijn nog duidelijk zichtbaar.

Volgens een huilende vriend is het slachtoffer gewoonweg ''lekgestoken''. Hij was vlak na de steekpartij in de straat: ,,Toen Bart op de grond lag, hebben ze hem nog een schop verkocht. Terwijl ze zijn fiets en telefoon al hadden, dat begrijp je toch niet? Pak dat af en ga verder''.

Tilburg kampt met een aantal hardnekkige groep straatrovers. In de omgeving van de Reeshofdijk worden mensen geregeld beroofd. Ondanks een forse politie-inzet blijven de rovers actief.

De Tilburgse politie heeft 20 man gezet op de zaak. Ze wil niet bevestigen dat er vier daders zouden zijn. Wel maakte ze bekend dat de twee die vastzitten, toegegeven hebben betrokken te zijn geweest bij de fatale steekpartij.

De update werd gemeld via de newssubmit door: Domien Verschuuren, Viperdesign, de blauwe kever en ellen.