Consumentenbond trekt beschuldiging in

spambam, MSK, ZHo3Rd en Bregalad hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Consumentenbond heeft na overleg met Epson het negatief koopadvies voor Epson-printers ongedaan gemaakt. De bond geef toe dat er fouten zijn gemaakt

Dit is het resultaat van het overleg tussen de bond en de printerfabrikant. De Consumentenbond raadt niet langer af om inkjetprinters van Epson te kopen en vindt het jammer dat er een verkeerd beeld over Epson is ontstaan.

Vorige week meldde de Consumentenbond dat de inktcartridges van Epson na een vooraf ingesteld aantal prints worden geblokkeerd, terwijl er nog inkt in het patroon zit. Bij alle merkprinters blijft inkt in de cartridge achter. De kritiek op Epson was dat inkjetprinters van dat merk zelfs met printen stoppen.

De Consumentenbond beschuldigde Epson van het toepassen van een truc, om meer inkt te verkopen en mensen dus geld te laten betalen. "De chip die in de cartridge zit houdt alleen bij hoeveel inkt er nog over is", zegt een woordvoerder van Epson.

Epson beweert dat deze inktmaatregel is bedoeld ter bescherming van de consument. "Met de restinkt als buffer kan namelijk een constante kwaliteit van de prints gewaarborgd worden. Op die manier wordt ook de printkop beschermd", zo valt er nu te lezen in het bericht van de Consumentenbond.