Onidentificeerbare man verschijnt in Oslo

De Noorse politie staat nog steeds voor een raadsel waar een goed uitziende man die in mei in het midden van Oslo verscheen vandaan komt. De goed Engels sprekende man zegt dat hij zich niets kan herinneren, hij weet ook niet meer hoe hij heet.

De vingerafdrukken van de man, geschat rond een jaar of 20, zijn na onderzoek door Interpol niet identificeerbaar. Hypnose heeft vastgesteld dat de man niks van zichzelf weet. "Het is zeer bizar, ik heb nog nooit van zoiets gehoord", zegt Sindre Flaate van de politie van Oslo tegen Reuters.

"In de eerste instantie werd gedacht dat hij een psychiatrische patient was, waarna hij in het ziekenhuis onderzocht is. Hij heeft een ongelooflijke woordenschat en is zeer beleefd, maar hij weet niets over zichzelf te vertellen", zegt Flaate.

De man had dollars, euro's en Noorse kronen bij zich toen hij gevonden werd. De man is ook in Zwitserland geweest. Onder hypnose wist de man te vertellen dat hij opeens in een koude donkere nacht wakker werd in Zwitserland. Het is een raadsel hoe hij in Zwitserland is gekomen. Zwitserland is niet lid van de Europese Schengen Overeenkomst die het toelaat door 15 landen te reizen zonder paspoort.