Veronica trekt oude top DJs aan

Radio Veronica, dat binnenkort zal gaan uitzenden op de frequentie van Radio 103 (onderdeel van Sky), heeft een aantal top dj's van vroeger aangetrokken: Bart van Leeuwen, Ferry Maat, Kas van Iersel, Rob van Someren en Peter Teekamp zullen vanaf 31 augustus dagelijks te horen zijn op het station. Ook de huidige programmadirecteur van Radio 538, Uunco Cerfontaine, gaat naar Veronica. Hij wordt Station Manager van het radiostation.

Radio 103 veroverde bij de etherveiling onlangs onverwachts het kavel voor een gouwe ouwe zender. Dit ging ten koste van Radio 10FM. Na het afketsen van een mogelijke samenwerking met 10FM, zocht Sky een partner in Veronica, die ook samen gaat werken met SBS.

Radio Veronica zal overigens al vanaf 1 augustus starten met veel muziek uit de jaren '80 en '90. Vanaf 31 augustus volgt de definitieve gepresenteerde programmering met de bekende top-dj's. Op die datum is het precies 29 jaar geleden (1974) dat Veronica haar uitzendingen vanaf zee moest staken.

Ferry Maat heeft een lange geschiedenis van radiostations achter de rug. Op 31 augustus 1974 kwam voor hem ook een einde aan zijn carriŔre als dj van een zeezender. Hij werkte indertijd voor Radio Noordzee, die evenals Veronica toen het zwijgen werd opgelegd. Hij verhuisde daarna naar de TROS, die hij begin jaren 90 verliet voor diverse omroepen. Bart van Leeuwen werkte al eerder voor Veronica, toen de zender nog in het publieke bestel zat. Later zat hij onder meer bij 538 en 192. Rob van Someren werkte vroeger voor de TROS, waar hij enige tijd op 3FM het programma Somertijd presenteerde, op de uren waar nu Ruud de Wild zit.

Het zendschip van Veronica, dat op 31-8-74 moest stoppen